Ако имате проблеми с кръвното, виене на свят, проблеми с концентрацията, умора, нервност, инсулт, умствено натоварване, стрес ?

При мен  дойде жена и от атестирането разбрах ,че има проблем с оросяването на мозъка, преживян инсулт. Тя сподели за виене на свят,промяна на кръвното налягане и опасни стойности на границите й ,не възможност за продължителен фокус, умора…

Приятели кръвоносната система е изключително важна за организма.Тя трябва да е еластична и проводима.Ако не е такава каквото и да пиете клетките не могат да го усвоят. Първата грижа е нейното правилно функциониране.

За всички тези симптоми изброени горе има причина липса на калций за мозъка в комбинация с лецитин и таурин. Лецитинът е основна съставка на мозъчно–нервната тъкан. Той засилва и подхранва мозъка. Таурина подпомага дейността на централната нервна система, а за калцият всички знаем.Погрижете се за тези три фактора! Днес моята клиентка се радва на добро здраве благодарение на калцият за мозък!

Съветите на Д-р Гергана Манолова

Д-р Гергана Манолова е специализант и докторант в Клиника по кожни и венерически болести ” Александровска”, гр. София.

  • Завършва медицина в Медицински университет София през 2010г.
  • Участва в национални и международни конференции и конгреси по Дерматология и венерология, естетична дерматология и пластична хирургия.
  • Прави докторантура в насока полово предавани болести.
  • Притежава сертификати за работа с ботолинов токсин, хиауронова киселина, др. естетични процедури.

Д-р Манолава, Вие сте специализант дерматолог с богат опит в областта на естетичната дерматология. Кой е най-честият проблем, с който се сблъсквате в практиката си? 

В областта на естетичната дерматология това е желанието и стремежа на съвременната работеща и изключително ангажирана жена ( а в последно време и мъже) с малко усилия да запазят свежестта на кожата и нейния младежки вид.

Ако можете накратко да ни кажете и какъв е механизмът, който води до така нежеланите бръчки и стареене на кожата?
На първо място това е загубата на вода, в резултат на метаболитните процеси, които всекидневно протичат в нас. Стрес, атмосферно влияние, начин на живот, храната, тютюнопушенето (пасивното също), безсънието, различни медикаменти и не на последно място генът.

Напоследък все повече се говори за козметика, идваща от природата. Как бихте описали козметиката APROTIE CIRCE и Time Shadow маските, които са създадени на основата на био съставки. Как и какво е въздействието им върху кожата?
В световен мащаб се наблюдава стремежът и желанието да се обръщаме към Природата! Там е бъдещето. Колкото по- естествени и пречистени продукти се използват, толкова по- добри и дълготрайни резултати ще са налице.
При APROTIE CIRCE и Time Shadow се набляга на пречистени съставки, минимално количество стабилизатори, неалергизиращи компоненти.

Кога трябва да се започне използването на козметика?
От бебета се ползва козметика под една или друга форма, съобразена с възрастта, нуждите, сезонността. При млада кожа целим почистване и хидратация. След 30г.в. залагаме на превенция. След 40г.в.започват по- сериозните грижи с борба със стареенето. Най- предизвикателна възраст е около и над 50 г.в.- да съхраним натрупания опит и да го предоставим в най- добрия му външен вид. Важно е да се спазват възрастите и нуждите на кожата. Фотозащитата е абсолютно задължителна през всеки период.

Само ползването на анти-ейдж кремове достатъчно ли е в борбата с бръчките?
Красотата и най- мощното оръжие в борба с бръчките го носим вътре в нас. Нашият дух и същност. Затова и продуктите, които са по- близо до природата са по- успешни. Съчетаването на крем със серум, приема на достатъчно количество вода, почистване и дълбока хидратация на кожата оптимизират максимално желания резултат!

И какво бихте пожелали на читателите?
Да се усмихват, да харесват себе си, да се наслаждават на всяка възраст и да даряват кожата си с пречистени и натурални продукти!