Промоцията включва 5 посещения по 15 минути масаж с уреда  TIENS Вибрационен масажор + чаша водородна вода с уреда Здравословна чаша Hyper H

Цена 100 лв.

Сетивни рецептори

Предимства на TIENS масажор

TIENS Масажорът, стимулиращ кръвообръщението интегрира акупунктурата, стимулирането на ключовите точки и масажа на рефлексните зони в дланите и ходилата.

Чрез различните начини за използване на оборудването, като например седнали, прави, коленичили и наведени, легнали по корем или гръб, вие ще получите масаж на вашия гръбначен стълб, мускули, канали и точки. Така Ин и Ян ще се поддържат в равновесие, каналите ще бъдат дренирани и мускулите ви ще бъдат отпочинали.

Кръвоносните съдове са основният транспортен път на кръвта, който гарантира нормалното функциониране на човешкото тяло. Със застаряването холестерола, триглицеридите и пикочните кристали се отлагат по вътрешните стени на кръвоносните съдове, което води до натрупването на артериална плака. Това води до запушване на притока на кръв и недостиг на запасите с кислород. Това от своя страна може да повлияе отрицателно на сърдечните функции. Също така с утаяването на кристали и минерали в ставите, могат да се появят артрит и подагра. Според статистиката, сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания съставляват 25% от всички смъртни случаи в света.

Редовната употреба нa TIENS Масажора, стимулиращ кръвообращението, подобрява циркулацията на кръвта, възстановява еластичността на кръвоносните съдове и насърчава изхвърлянето на токсини и отпадъци.

Недостигът на кислород в човешкото тяло е в основата на много заболявания. Човешкото тяло се състои от клетки, които се поддържат от кислорода. Клетките трябва постоянно да получат кислород, за да поддържат работата на тялото. TIENS Масажорът, стимулиращ кръвообращението може да помогне за насърчаване на кръвообращението и увеличаването на капацитета на кислород, пренасян в кръвния поток.

Кожата, която не се подхранва правилно и не разполага с достатъчно кислород е груба и пълна с бръчки. TIENS Масажорът, стимулиращ кръвообращението може да помогне за насърчаване на кръвообращението, повишаване на капацитета на кислород в кръвния поток като по този начин подобрява състоянието на кожата и помага да се поддържа младежкия вид на кожата за по-дълго.

TIENS Масажорът, стимулиращ кръвообращението може да помогне да се ускори разграждането на мастната тъкан. Стига да спазвате здравословен хранителен режим и да използвайте масажора, той може да ви помогне да отслабнете и да бъдете в по-добра форма.

Когато масажирате тялото си c TIENS Масажора, стимулиращ кръвообращението затворете очи и се отпуснете. Неговият лек масаж ще ви осигури усещане за спокойствие и увеличаване на енергията. След масажа може да почувствате притока на енергия от краката към главата. Насърчаването на циркулацията Чи – кръв помага за доставянето на хранителни вещества за органите, като по този начин стимулира органите да функционират.

Стресът и умората на съвременния живот могат да доведат до сексуални проблеми, засягащи взаимоотношенията между партньорите.TIENS Масажорът, стимулиращ кръвообращението може ефективно да помогне за облекчаване на умората, поддпомага функциите на ендокринната система и поддържа баланса. Чрез стимулиране на точката Ншут (между гениталиите и ануса), може да се увеличи притока на кръв в половите органи и да се регулира секрецията на хормони.

Масажът на рефлексните зони на органите, намиращи се по ходилата и дланите ефективно стимулира ключови точки, което води до прочистване на каналите и подобрява циркулацията на кръвта и Чи. Прочистените канали на тялото са важен елемент на човешкото здраве и на същността на ТКМ.

Със застаряването функционирането на системата за защита на организма се влошава. Стимулирането на рефлексната зона, гръбначния мозък, далака и лимфната жлеза, може да насърчи реакцията на защитната система на организма.

Как да използвате TIENS Масажора, стимулиращ кръвообращението?

Масаж на ходилата (седнали)

Седнете на стол и поставете краката си, така че да стъпят на уреда и ги притиснете до централната част. Дръжте тялото си изправено и спокойно, и двете си ръце, поставени на коленете. Затворете очи и дишайте равномерно. Вижте фигури А1, А2 и АЗ

Масаж на ходилата (изправени)

Застанете на двата си крака в центъра на масажора. Дръжте тялото си изправено и балансирано. Препоръчителното време за масажа е 15 минути. Вижте фигура В.

Седяща поза

Седнете върху масажора, а двата си крака оставете опънати или сгънати. Препоръчителното време за масаж е от 10 до 15 минути. Когато седнете върху уреда масажирате вашата Huiyin точка. Така се повишава циркулацията на кръвта и Чи, което ще подпомогне най-важните органи в коремната кухина, като черен дроб, черва, анус, простата и матка. Вижте фигури С1 и С2.

Коленичила поза

Застанете на колене върху масажора, изместете тежеста си повече към дясното коляно. Останете в това положение за около 20 секунди. След това повторете същото с лявото коляно. Измествайте позицията си няколко пъти по време на една масажна сесия. Вижте фигура D.

Масаж на дланите

Поставете дланите си върху масажора и задръжте за около 3-5 минути. След това поставете двете страни на дланите си върху уреда и продължете масажа за още 3-5 минути.

Вижте фигури El, Е2, ЕЗ.

Какво представлява Чи?

Чи има две природи

Градивен материал, който съставлява човешкото тяло и чието смущение води до влошаване на състоянието на тялото

Втората природа на Чи

Нематериална жизнена енергия, която поддържа живота и нормалната дейност на тялото

Нормалната дейност на тялото се поддържа от постоянното доставяне на хранителни вещества от външния свят, включително чист въздух чрез вдишване от белите дробове и съществената Чи, трансформирана от храната от далака и стомаха. Така че в ТКМ, Чи има както материални, така и физиологични функции.

Според Традиционната Китайска Медицина (ТКМ) човешкото тяло се състои от  З части: вътрешни органи, включващи вътрешностите и червата, меридиани и колатериални канали, Чи и кръв. Тези три части изпълняват различни физиологични функции и координацията им прави тялото интегрирана и устойчива единица.

Смята се, че кръвта и Чи поддържат живота

Меридианите и колатериалните канали са пътищата за преминаване на Чи и кръвта, което дава възможност на Чи и кръвта да се разпространяват по цялото тяло и да предоставят храна на вътрешностите и червата, за да поддържат тяхното функциониране.

Кръвта в ТКМ се определя по същия начин, както в съвременната медицина. Тя протича през тялото и носи хранителни вещества и кислород до тъканите и органите. Чи се разпространява по цялото тяло, вътрешностите и червата, меридианите и колатериалните канали, подпомагайки всякакви физиологични функции. Нейните основни движения са насочени нагоре, надолу, навън и навътре. Чи е водачът на кръвта, а кръвта е майка на Чи. Те си взаимодействат и работят заедно. В ТКМ чистият въздух, който дишаме и хранителните вещества, които приемаме, се преобразуват и достигат до органите в тялото и представляват основен източник на вещества за Чи и кръвта. На свой ред Чи и кръвта потичат по цялото тяло, осигурявайки хранителни вещества за тъканите и органите в подкрепа на тяхната дейност. Така че храносмилането и приема на кислород, не може да протече без циркулацията на Чи и кръвта.

Ходете, за да останете млади

Краката, ръцете, ушите и носа са въплъщение на цялото тяло. Краката ни притежават гъсти нервни мрежи, остри сетива и интензивни пътища за предаване на информация. В ходилата има три Ин канала и три Ян канала. Ходилата са отправната точка на трите Ин канала на ходилата (меридианите на далака, черния дроб и бъбреците) и крайната точка на трите Ян канала на ходилата (меридианите на стомаха, жлъчния мехур и пикочния мехур). Краката съдържат най-важните микроциркулационни мрежи. С движението на мускулите, когато ходим, ще се подсили свиването и разширяването на кръвоносните съдове.

Засиленото разширяване на кръвоносните съдове позволява на кръвта да тече по-лесно надолу и засиленото свиване на кръвоносните съдове ще избутва кръвта да тече нагоре. По този начин краката могат да се разглеждат като помпа и техните движения изтласкват кръвта към сърцето. Но в днешно време хората използват краката си все по-малко и по-малко. Асансьори ни отвеждат до горния етаж, колите ни возят до офиса и компютрите ни предразполагат да си останем вкъщи и да седим по цял ден.

Краката не се използват толкова, колкото би трябвало, за да изпълняват ролята си на естествена помпа и по този начин възникват проблеми, свързани с кръвообращението. Ако не използвате краката си в продължение на около две трети от деня, някои отпадъчни материали се отлагат в краката в резултат на гравитацията. Това влошава кръвообращението и на свой ред ускорява стареенето на тялото.

Масажите на ръцете и краката насърчават Чи и кръвообращението. Има дванадесет меридианни канали в човешкото тяло. Три Ин и три Ян на ръцете, три Ин и три Ян на краката. Ходилата и дланите са пълни с рефлексни зони. Чрез стимулирането им може да се увеличи скоростта на циркулацията на кръвния поток. След 15 минути масаж на дланите, скоростта на кръвния поток може да се удвои. Затова, ако масажирате ходила и дланите си c TIENS Масажора, стимулиращ кръвообръщението, кръвта и циркулацията на Чи ще бъдат подобрени.