За здравето трябва да се грижим, преди да се разболеем

“Тиенс Груп” вгражда тази философия във висококачествени оздравителни продукти, които се предлагат в 190 страни, казва Ирина Башева, кънтри мениджър на “Тиенс България”

Компанията, която представлявате у нас, е призната за една от водещите в създаването и лансирането на оздравителни продукти, най-вече висококачествени здравословни добавки. На каква философия почива нейната мисия, откъде идва формулировката оздравителни продукти?

– Философията на компанията почива изцяло върху концепцията за превенция на здравето, заложена в хилядолетната история на китайската традиционна медицина и култура. Продуктите ни са разработени, следвайки четирите стълба на здравето според тази философия: Очистване, Попълване, Укрепване и Балансиране.

– Още със стъпването си на международните пазари компанията поема ангажимент да осигури балансирано здраве на хората от цял свят. Как се реализира подобна глобална концепция?

– С огромна социална отговорност и непрекъснато развитие в сферата на науката и биотехнологиите. “Тиенс” съчетава най-новите научни открития и изследвания в областта на биологичните науки, съвременната медицина и нутрициологията*. “Тиенс Груп” разполага със собствен здравноиндустриален парк, откъдето започва всичко – научноизследователска дейност, биоинженерство, управление на качеството, производство и логистика, международен болничен център за здравен мениджмънт. Това е един напълно завършен цикъл, без който не би могла да се реализира тази глобална концепция. Висококачествените здравословни добавки спечелиха доверието на над 30 млн. потребители в цял свят, а компанията ни има присъствие в 190 държави.

– Как се приемат продуктите на “Тиенс” в България? Кои са най-търсените от тях?
– Продуктите ни са много добре приети, нещо много повече – хората ги обичат и ценят, защото са усетили резултата от приема им. Най-търсените продукти вече над десет години си остават Кордицепс, Калций на прах, цялата серия калциеви продукти, Чай, Вейкан, Хитозан, Омега 3, Фурми и много други.

– А има ли такива, които по преценка на вас и вашия екип заслужават повече внимание с оглед на здравния статус на българите?

– Както споменах, продуктите ни са разделени в няколко категории, така че всеки човек да може да избере това, което му е нужно, в зависимост от здравното си състояние. Аз бих призовала към повече здравна култура, повече грижа от всеки към собственото му здраве и превенция. За съжаление, ние се замисляме за това едва когато сме вече много болни и търсим чудо. Искрено се надявам това да се промени. Здравето може да се съхрани, ако си обръщаме внимание навреме.
Имаме чудесни продукти, които помагат в борбата срещу остеопороза, сърдечни заболявания. Разбира се, традиционно лидиращи са нашите силни имуностимуланти и антиоксиданти. Но има и една група продукти, която според мен заслужава внимание и това са продукти за нормализиране на хормоналния баланс и нервната система. По мои лични впечатления огромна част от хората, и то млади хора, приемат антидепресанти и сънотворни, повечето от които имат нежелани странични ефекти. Нека знаят, че има натурални продукти, които се справят със стреса и безсънието, без да влияят негативно на здравето.

– Колко често се обновява продуктовото портфолио и какви тенденции следва този процес?
– Иновациите са част от глобалната стратегия на компанията. Продуктовото портфолио се обновява всяка година, като се допълва с нови разработки, които да отговорят на нуждите за подобряване на здравето на хората в световен мащаб. Тази година нашите потребители и партньори се радват на новата ни серия биопродукти за дома Дичо, серията Премиум чай, както и новата Крил омега 3.

“ТИЕНС БЪЛГАРИЯ” стъпва у нас през 2002 г. като част от “Тиенс Юръп Германия”, която е в рамките на мултинационалния конгломерат “Тиенс Груп Китай”. Компанията е основана през 1995 г. в Тианджин, Китай, като излиза на международния пазар през 1998 г. Бизнес концепцията на Tiens Group е да предлага високо качество на живот чрез разработване на продукти в секторите здравословни храни, здравеопазване, козметика и стоки за дома. www.tiens.bg

Ирина Башева е кънтри мениджър на “Тиенс България” от 2008 г. Родена е в Златоград през
1978 г. Завършила е управление на търговията
в УНСС. Магистър по международна икономика.

* Нутрициология – комплексна наука за здравословно хранене, лечение чрез висококачествена храна.

“Тиенс Груп” вгражда тази философия във висококачествени оздравителни продукти, които се предлагат в 190 страни, казва Ирина Башева, кънтри мениджър на “Тиенс България”